Leopold van Asten onklopbaar in Grote Prijs Peelbergen

Leopold van Asten onklopbaar in Grote Prijs Peelbergen

Een goed gevulde rubriek met ruim 40 ruiter en paard-combinaties vormde de hoofdrubriek van het Peelbergen Equestrian Centre. Leopold van Asten dwong de bovenste combinaties allemaal een plek naar beneden en nestelde zich als voorlaatste combinatie overtuigend op de leiderspositie met VDL Groep Nino du Roton (v. Iron Man van de Padenborre). 

Pieter Clemens stond tot op de voorlaatste combinatie op de leiderspositie met Hulde G (v. Vigo d'Arsouilles). De tienjarige merrie zette met de Belg de te kloppen tijd op 41,65 en leek onklopbaar. Maar Leopold van Asten reed ruim een seconde van die tijd vanaf en nam schaamteloos de bovenste plaats van Clemens af en vulde die met VDL Groep Nino du Roton (v. Iron Man van de Padenborre). Tim Prouvé was op de rug van Intouchable (v. Elvis ter Putte) goed voor het brons. 

Vier andere Nederlandse combinaties konden zich nog plaatsen. Mans Thijssen was daarbij de tweede beste combinatie en eindigde op vijf in het zadel van Hello (v. Alano). Mathijs van Asten ging aan kop van de andere klasseringen met Hotspot (v. Hors La Loi II). Rob Heyligers volgde op tien met Joint de Canabis van de Doornhoeve voor Joost Martens en Iceman Elrite (v. For Pleasure) op elf. 

Volledige uitslag