Leon Thijssen schrijft 2* 1m45 GP-kwalificatie op zijn naam in de Peelbergen na nagelbijtende barrage

Leon Thijssen schrijft 2* 1m45 GP-kwalificatie op zijn naam in de Peelbergen na nagelbijtende barrage

Op de Milestone Farm Arena In de Peelbergen te Kronenberg werd zojuist de laatste proef van de dag afgewerkt, een 2* 1m45-rubriek met aparte barrage. Via deze proef konden deelnemers zich ook meteen kwalificeren voor de Grote Prijs die zondag verreden wordt. In totaal konden negen deelnemers zich kwalificeren voor de barrage en daarin werd er echt gestreden voor de overwinning. Leon Thijssen zorgde ervoor dat de winst in Nederland bleef dankzij zijn geweldige eerste plaats. 

Voor deze proef had Leon Thijssen de Numero Uno-zoon For President gezadeld. Het duo ging snel en behendig door het parcours waarbij ze alle balken in de lepels lieten liggen. Ze klopten af op 36,41 seconden en niemand kon in de buurt van die tijd komen. Het duo wist meteen ook de tijd als enige onder de 37 seconden te houden en zo werden zij de verdiende winnaars van deze proef. 

Op twee zagen we Denemarken met Laura Baaring Kjaergaard. Met Viva Vulkano (v. Vulkano) vloog ze door de barrage in een tijd van 37,43 seconden en dat was goed voor een tweede plaats. De derde plaats was opnieuw voor Nederland dankzij Frank Schuttert en Joviaal ES (v. Fernando H). Shane O'Meara (Ici) en Giampiero Garofalo (Gaspahr) vervolledigden de top vijf. 

Op acht zagen we nog Lowie Joppen (Important Style VK). Hij kreeg vier strafpunten in de barrage. Ruben Romp (Inflame GO) kon zich nog klasseren op de tiende plaats na twee strafpuntjes voor tijd in de basisomloop. Tot slot kon ook Caroline Devos-Poels (Milona van het Speienhof) zich nog klasseren. 


Klik hier voor de volledige uitslag.