Leon Thijssen domineert in Gorla Minore

Leon Thijssen domineert in Gorla Minore

Op het CSI in Gorla Minore heeft Leon Thijssen zijn start alvast niet gemist. De Nederlander schreef niet enkel een tweede plaats op zijn naam maar werd ook nog eens knap zesde in de hoofdrubriek. 

Thijssen warmde met Zeppe Blue (v. VDL Zirocco Blue) alvast op in de proef over 1.40m. Het duo stopte hun chrono op 28,25 seconden en was zo goed voor de tweede plaats. Ze moesten enkel Kamil Papousek voor zich dulden die op Officier van de Achterhoek (v. Carrera VDL) in 28,14 finishte. Verder in de uitslag zagen we nog Skye Morssinkhof op acht met Baloubelle 5 (v. Baloubet du Rouet) en Jeroen Dubbeldam met Jewel SFN (v. Etoulon) op dertien.

Thijssen zette z'n goede vorm verder in de 1.45m rubriek waar hij For President (v. Numero Uno) had gezadeld. Het parcours rechtstreeks op tijd leverde uiteindelijk een zesde plaats op voor het duo. De niet te kloppen man was Pius Schwizer in het zadel van Ambrosio d'Alcy (v. Cabdula du Tillard). Het paar dook als enige onder een tijd van 67 seconden. 

Hoekstra zat Thijssen op de hielen en finishte meteen na hem op zeven met Cagaro (v. Stolzenberg). Als laatste wist ook Jeroen Dubbeldam zich onder de Nederlandse vlag te plaatsen en werd twaalfde op Investment (v. Kannan).


Bekijk de volledige uitslag hier