Leanne Nicolaas schittert op KNHS-FNRS springcompetitie

Leanne Nicolaas schittert op KNHS-FNRS springcompetitie

FNRS-manege De Lourenshoeve in De Ham was afgelopen weekend het strijdtoneel voor de derde regioselectie van de KNHS-FNRS Springcompetitie. De drie rubrieken S40, S60 en S80 kenden een groot deelnemersveld wat een spannende de strijd opleverde.

De selectiewedstrijd bij De Lourenshoeve was tot in de puntjes geregeld door het topteam van de organisatie. Alle vrijwilligers waren zeer goed op elkaar ingespeeld wat er voor zorgde dat de wedstrijddag erg soepel verliep. Ook de deelnemende manegeruiters wisten hun zenuwen goed onder controle houden en lieten verschillende mooie ritten zien. De twaalf hoogstgeplaatste deelnemers per categorie hebben een startbewijs te pakken voor de landelijke halve finale op 9 februari bij Stal Groenendaal in Bunschoten.

In de hoogste klasse, de S80, ging de overwinning naar Leanne Nicolaas van Stal Groenendaal. Zij reed op het paard Erika een score bij elkaar van 75,9 punten. Datzelfde aantal punten was er voor Eva Hollegien van Stal Groenendaal die daardoor met Star de klasse S60 op haar naam schreef. In de rubriek S40 was Merel Postma van RSC De Meiden van Haarman de beste. Zij behaalde 76,4 punten -tevens de hoogste score van de dag- dankzij haar nette rit met MVH Valentino.

bron: KNHS