Laurens Houben: "De maatregelen worden hier zelfs al versoepeld"

Laurens Houben: "De maatregelen worden hier zelfs al versoepeld"

De Belgische ruiter Laurens Houben, die voor de stal van Holger Hetzel uitkomt, is momenteel terug druk in de weer met het springen van wedstrijden op de terreinen van zijn werkgever. Hij haalde de afgelopen dagen en weekends al verschillende klasseringen binnen dus namen we contact met hem om om na te gaan hoe zo een wedstrijd precies in zijn werk gaan. "Hier worden de maatregelen zelfs al versoepeld", begint hij.


"Ik ben natuurlijk erg blij dat ik terug aan wedstrijden kan deelnemen en dat het 'gewone' leven stilaan terug op gang komt", begint Houben. "Je merkt bovendien dat de maatregelen hier al versoepeld worden. Zo moest in het begin iedereen een mondmasker aan maar van die maatregel zijn ze al afgestapt. Bovendien is er nu al één groom per twee paarden toegelaten, wat daarvoor niet het geval was", gaat hij verder.

"Een wedstrijd ziet er natuurlijk nog steeds anders uit dan in een normale situatie. Zo krijgt elke ruiter bij het losspringen één hindernis toegewezen. Je krijgt dan tien minuten de tijd om van die hindernis gebruik te maken. Er mag ook maar één persoon (groom) naast die hindernis staan en die moet altijd handschoenen dragen. Dit natuurlijk om zo weinig mogelijk mensen in de piste te hebben staan om de kans op besmetting zo laag mogelijk te houden. Bovendien moet er uiteraard nog steeds een social distancing van 1,5m in acht genomen worden".

"Een ander groot verschil is dat er natuurlijk geen toeschouwers toegelaten zijn. Ruiters die maar één paard rijden, moeten ook meteen nadat ze gereden hebben naar huis. Er zijn geen drank- of eetstanden zoals normaal. Natuurlijk brengt dit een andere sfeer met zich mee maar ik ben alvast erg blij dat we op deze manier toch terug van start kunnen gaan", besluit hij.

Foto: Facebook