Lars Kersten vierde in Wereldbeker manche Oslo

Lars Kersten vierde in Wereldbeker manche Oslo

Hét moment waar al een week naar werd toegewerkt in Oslo: de eerste Wereldbekermanche van de Western European League! Een ijzersterk deelnemersveld ging de strijd met elkaar aan in deze loodzware 5* proef, waar Bryan Balsiger aan het langste eind trok. Lars Kersten reed eveneens een prachtig parcours, en werd met Emmerton (Silvio I) vierde. 

Aan de start van deze Longines FEI Jumping World Cup Oslo kwamen 38 deelnemers, waarvan er slechts elf foutloos wisten te blijven tijdens de stevig gebouwde basisomloop. In de barrage zette de Zwitser Bryan Balsiger met Dubai du Bois Pinchet (Kashmir van Schuttershof) de snelste foutloze tijd neer, en kroonde zich zo tot winnaar. Ruim twee seconden na Balsiger klokte Victoria Gulliksen in het zadel van Equine America Papa Roach (Perigueux) op eigen bodem af als tweede. De Ier Eoin McMahon zette het derde beste resultaat neer op de rug van de 12-jarige Casall dochter Chakra.

Lars Kersten bleef over de hele lijn foutloos en kaapte met de 13-jarige KWPN ruin Emmerton een vierde plaats weg in een tijd die slechts 67 honderdsten trager was dan de nummer drie. Het thuispubliek gaf ook de Noorse Marie Valdar Longem vleugels, waarna zij op Echo de Virton (Vagabond de la Pomme) naar de vijfde plek sprong.

Vind de volledige uitslag hier.