Lars Kersten scoort podiumplaats in Grand Prix kwalificatie Opglabbeek

Lars Kersten scoort podiumplaats in Grand Prix kwalificatie Opglabbeek

In Opglabbeek wisten niet minder dan 27 combinaties zich te kwalificeren voor de herkansing van de 1.45m Grand Prix kwalificatie. Voor Nederland sprongen Lars Kersten en Gert-Jan Bruggink in de prijzen.

Het was een sterk deelnemersveld in Opglabbeek.  De snelste chrono kwam op naam van de Ier, Saemus Hughes Kennedy en Castlefield Hera (Plot Blue). Lars Kersten volgde op exact een halve seconde met de KWPN-merrie, Hallilea (VDL Zirocco Blue). De derde plaats kwam op naam van Sienna Charles en Valkiry de Zance (Diamant de Semilly).

Net buiten het podium plaatste Gert-Jan Bruggink zich foutloos op de vierde plek. Bruggink sprong in de prijzen met Kasilias dEas Sho Z (Kannan).

Finn Boerekamp is Nederlandse sterkhouder in 1.40m 

In de gelijklopende 1.40m internationale rubriek bleek Finn Boerekamp met de 11-jarige Merlin Van 't Heike (Epleaser van 't Heike) de Nederlandse sterkhouder. Het duo sprong foutloos naar de zevende plek. Landgenoot Wout-Jan van der Schans volgde met de negenjarige zoon van Numero Uno, Jager foutloos op plaats negen.

Proefwinst kwam in deze rubriek op naam van Ellen Whitaker met de 10-jarige Righteous (Luidam). Op het podium werd de Britse gevolgd door landgenoot Max Routledge en Vanda Mclaren (Tiny Boy). De derde plek kwam op naam van Marie Hecart en Edonna d'Udine (Vigo Cece).