Lars Kersten laat zich opvallen in 1.50m hoofdrubriek van Ocala

Lars Kersten laat zich opvallen in 1.50m hoofdrubriek van Ocala

Tijdens de Wereldbeker kwalificatie van Ocala stond op zaterdag de hoogste rubriek 1.50m hoog gebouwd. Na een barrage met tien  sprong Luis Sabino Gonçalves met de 14-jarige Vick du Croisy naar de winst. Lars Kersten volgde schitterend in de prijzen!

De Portugese springruiter won de 1.50m hoofdrubriek na een foutloze finish in 40,39 seconden. Samen met de dochter van Lord Carthago verwees hij de Duitse springruiter, Andre Thieme naar de tweede plaats. Thieme volgde op ruim één seconde met Conacco (Conoglio). De derde trede van het podium kwam op naam van Santiago Lambre en de 13-jarige Casey (Cartani).

Eveneens foutloos strandde Ashlee bond met de 9-jarige Elka de la Pomme (Cartoon Z) op de vierde plek, terwijl Paul O'Shea met de 12-jarige Squirt Gun (Diarado) de top vijf afwerkte. Voor Nederland volgde Lars Kersten op de zesde plek na een foutloze omloop met zijn negenjarige Zangersheide-merrie Big Beauty (Big Star Jr K Z).

Kersten zet zo zijn sterke vorm verder nadat hij op vrijdag al in de prijzen sprong en vorige week zondag tijdens de Rolex Grand Slam imponeerde voor eigen publiek!

Volledige uitslag