Lars Kersten in top vijf van 2* 1.45m GP kwalificatie van Kronenberg

Lars Kersten in top vijf van 2* 1.45m GP kwalificatie van Kronenberg

In de CSI2* Grand Prix kwalificatie kregen de ruiters op vrijdagavond een parcours over de hoogte van 1.45m voorgeschoteld die ze rechtstreeks tegen de tijd moesten afleggen. De winst ging naar Ierland met Diarmuid Howley die op één eindigde. Maar ook Nederland werd sterk verdedigd door Lars Kersten die zich wist te plaatsen in de top vijf. 


Diarmuid Howley en Be Aperle VA (v. Clarimo) snelden naar de overwinning in 59,49 seconden. Felix Koller en Calisto W (v. Carrico) volgden op de tweede plek in 60,04 seconden. Ernesto Canseco en Gullit Hbc (v. Cantos) vulden de top drie aan in 63,64 seconden. 

Cecile Lofte (Vrack d’La Rousserie) werd vierde en verwees hiermee onze landgenoot Lars Kersten (Emmerton) naar de vijfde plek. 

Frank Schuttert nipt tweede bij 7-jarige paarden 

In de rubriek voor de zevenjarige paarden snelde Frank Schuttert in het zadel van Kittie (v. El Salvador) in 60,39 seconden naar het zilver. Alexander Hufenstuhl en Jay (v. C-Mocca d'OR) wonnen de proef in 59,09 seconden. De top drie werd aangevuld door Felix Koller en Dizzy Mizz Lizzy (v. Diacontinus) in 60,73 seconden. 

Plaatsen vier en vijf waren voor Diarmuid Howley (Forino) en Philippa Wildgang Linde (Sohn Der Erde K). 

Klik hier voor de resultaten.