Lars Kersten en Kim Emmen zetten sterke prestatie neer in 3* 1.35m van Lanaken

Lars Kersten en Kim Emmen zetten sterke prestatie neer in 3* 1.35m van Lanaken

In de CSI3* 1.35 rubriek van Lanaken namen de Nederlandse springruiters gelijk een uitstekende start. Zowel Lars Kersten als Kim Emmen waren in goede doen en verzekerden beiden een top vijf klassering. Ook in de CSI3* 1.30m rubriek schitterde de Nederlandse driekleur in de klassement. Wesley Mulder hield dan weer de Nederlandse eer hoog in de 1.40m rubriek vanochtend. 

Colombiaanse ruiter Santiago Diaz Ortega was goed voor de overwinning vandaag in de 3* 1.35m rubriek. In het zadel van Muzette (v. Emerald Van 'T Ruytershof) snelde hij in deze proef rechtstreeks op tijd, in 56,28 seconden naar de eerste plaats. Peter Eriksson en Alfred (v. Lordanos) eindigden in 57,23 seconden tweede. Lars Kersten en Big Beauty Z (v. Big Star Jr KZ) vulden de top drie aan met een tijd van 58,59 seconden. 

Kim Emmen zette met Catoo-Lavall (v. Catoo) de Nederlandse klasseringen verder met een vierde plaats. Emma Johansson en Juliebellie W (v. Action-Breaker) namen genoegen met de vijfde plek. 

Zowel Kim Emmen (Highway) als Niels Kersten (Coco Jamboo) zorgden er verder nog voor Nederlandse klasseringen. 

Wesley Mulder in top 10 van 3* 1.40m 

In de CSI3* 1.40m werd vanochtend een proef rechtstreeks tegen de tijd gereden. Winst er voor Joao Victor Castro die met Helga naar de eerste plaats reed. Odile Gierecht en Nostradamus Vd Watertoren (v. Glasgow-W vh Merelsnest) eindigden tweede. Andres Vereecke vulde met In The Mood (v. Winningmood) de top drie aan. 

Katharina Offel met Elien (v. Carambole) en Emma Emanuelsson met Canbella Blue PS (v. Cantolar) werden vierde en vijfde. 

De Nederlandse sterkhouders waren hier Wesley Mulder (For Your Pleasure WM) op negen en Harrie Smolders (Escape Z) die dertiende eindigde. 

Britt Schaper klasse apart in 3* 1.30m 

In de CSI3* 1.30m rubriek verzekerde Britt Schaper maar liefst twee top tien klasseringen. Met Bad Boy (v. Zilverstar T) werd ze zesde en in het zadel van In The Air (v. Air Jordan) eindigde zevende. Ruth van Aken en Elsalvador L (v. Toulon) klasseerde zich nog net in de top tien. 

Klik hier voor de resultaten.