Lars Kersten en Hallilea eersteklas in 1.50m Snowflake Stakes Londen

Lars Kersten en Hallilea eersteklas in 1.50m Snowflake Stakes Londen

De voorlaatste dag in Londen is de focus bij de ruiters nog steeds haarscherp. Van de zes van de dertig combinaties die konden doorvloeien naar de barrage was Lars Kersten één van hen! Met Hallilea (v. VDL Zirocco Blue) sprong hij naar een knappe vijfde plaats. 

Lars Kersten had het mes tussen de tanden in deze spannende barrage. Met de tienjarige merrie finishte hij in 34,34. Een hele scherpe tijd maar enkelen slaagden erin nog net iets beter te doen. Met slechts een minimaal verschil van enkele honderdsten moest Kersten genoegen nemen met de vijfde plaats.

De top vijf werd uitgevochten tot op enkele honderdsten verschil. Jos Verlooy hield Varoune (v. Verdi TN) foutloos doorheen de beide rondes en besloot zijn laatste met 34,01 op de klok. Maar met 33,10 seconden was één combinatie sneller. Marcus Ehning reed een verbazend snelle ronde en zette Calanda (v. Calido I) af op het hoogste schavot. Matthew Sampson vervolledigde het podium met een tijd van 34,31 voor Django Blue (v. Chacco-Blue). 

Zijn landgenote Jodie Hall McAteer moest op één honderdste het podium aan haar laten voorbijgaan en strandde op vier met Hardessa (v. Berlin). De laatste foutloze rit kwam op naam van William Funnell en Equine America Billy Marmite die zesde werden. 

Volledige uitslag