Lars Kersten en Funky Fred Marienshof Z winnen Prix Saur van La Baule

Lars Kersten en Funky Fred Marienshof Z winnen Prix Saur van La Baule

In La Baule werd zonet het hoogtepunt van de dag gereden: de Prix Saur over een hoogte van 1m50. Morgen staat de Rolex Grand Prix op het programma maar vandaag traden de CSI5* ruiters dus alvast aan voor een eerste grote test. Het ging om een rubriek met barrage en negen combinaties slaagden erin om het pittige basisparcours zonder springfouten de overwinnen. Verschillende wereldtoppers zoals Mclain Ward, Shane Sweetnam en Max Kühner konden zich voor de barrage plaats maar uiteindelijk was het een jonge Nederlander die de overwinning op zijn naam schreef... Lars Kersten en zijn Funky Fred Marienshof Z (v. Fantomas de Muze) reden alle concurrentie naar huis door in 42,14 seconden een foutloze barrage te springen.

Mclain Ward leek op weg om de tijd van Kersten scherper te stellen maar uiteindelijk schoot hij met Callas (v. Casall) net te kort. Het duo klokte af in 42,16 seconden. Shane Sweetnam en RR Combella (v. Cornet du Lys) vervolledigden het podium. Zij sprongen een spectaculaire barrage en stopte de chrono na 42,69 seconden. 

Max Kühner en EIC Quantum Robin V (v. Carambole) namen de vierde plaats voor hun rekening. Zij moesten in de barrage helemaal vooraan van start en zetten meteen een mooie tijd neer van 45,48 seconden neer. Dit bleek dus voldoende voor de vierde plek. Martin Fuchs nam als snelste vierpunter de vijfde plaats voor zijn rekening. Hij reed Bastille (v. Balou du Rouet) naar de finish in 40,94 seconden, de snelste tijd maar een springfout verwees hen naar de vijfde plek.

Klik hier voor de resultaten