Lars Kersten eindigt dag in Rouen met top vijf klassering in 4* hoofdrubriek

Lars Kersten eindigt dag in Rouen met top vijf klassering in 4* hoofdrubriek

Het Franse Rouen ging tot laat in de avond door met springen maar Lars Kersten bleef bij de pinken. In de 4* hoofdrubriek over een hoogte van 1.50m noteerde hij een top vijf klassering. 

Slechts 9 van de 74 combinaties hadden een eerste ronde die een ticket opleverde voor de barrage. Eén van hen was alvast Niels Kersten. De Nederlander kwam vooraan in de barrage aan de start en zette er een straffe foutloze ronde neer met Emmerton (v. Silvio I). Hun tijd van 43,99 was dan niet de snelste maar hun voorzichtigheid leverde een vijfde plaats op. 

Eén springfout hield zowel Bart Lips als Mans Thijssen uit de tweede ronde maar beide combinaties wisten zich toch nog te plaatsen. Voor Lips zat Davinci Z (v. Dutch Capitol Z) onder het zadel, Hello (v. Alano) sprong dan weer onder Thijssen. Ze werden respectievelijk zes- en negentiende. 

Niels Kersten's Grieg S (v. Indoctro) tikte eveneens een balk uit de lepels en was net niet snel genoeg om een klassering te pakken. 

Laurent Goffinet kwam als laatste aan de beurt en wist wat hem te doen stond - De tijd van Pénélope Leprévost verbeteren. En de Fransman vulde die verwachtingen met glans. Op de rug van Atome des Etisses (v. Mylord Carthago) reed hij ruim anderhalve seconde van de Franse haar tijd af en sprong zo over haar naar de winst. Leprévost moest genoegen nemen met het zilver op Texas (v. Tornesch 1042). Niklaus Rutschi werd derde met Quinoa de Chandor Z (v. Qlassic Bois Margot).

Volledige uitslag