Lars Kersten beste Nederlander in 3* 1.50m van Le Touquet

Lars Kersten beste Nederlander in 3* 1.50m van Le Touquet

In Le Touquet Paris Plage werd vanmiddag de CSI3* 1.50m rubriek afgewerkt in een proef over twee fasen. De winst was voor de Britse Holly Smith die Felipe Amaral en Alexis Deroubaix achter zich wist te laten. Nederland kwam er ook sterk voor de dag met een top tien plaats voor Lars Kersten. 

Holy Smith kon rekenen op Fruselli (v. Zambesi TN) om de winnende tijd van 42,55 seconden neer te zetten in de tweede fase en hiermee de concurrentie voor te blijven. Felipe Amaral en Germanico T (v. Numero Uno) eindigden op twee met een tijd van 43,55 seconden. De top drie werd aangevuld door Alexis Deroubaix die met Aldo du Plessis (v. Orient Express) voor eigen publiek in 45,12 seconden naar de derde plek reed. 

Jerome Hurel (Byron du Telman) eindigde op vier en verwees hiermee Joao Victor Castro (Dispo Cece) naar de vijfde plek. 

Lars Kersten zette met Hallilea (v. VDL Zirocco Blue) een mooie dubbel nul omloop neer en dat was goed voor nog een zesde plaats. 

Tot slot sprong ook Remco Been (Granny Smith Apple) naar de dertiende plek. 

Niels Kersten bovenaan in 3* 1.35m proef 

In de CSI3* 1.35m rubriek was het Niels Kersten die met Granito Noordenhoek (v. Corland) de Nederlandse eer hoog wist te houden door naar een zevende plek te rijden. 

Winst in deze proef was er voor Xavier Hazebroucq met Canik Van Bost Z (v. Carrico) met een tijd van 60,95 seconden. Benjamin Devulder en Vert Degris (v. Diamant de Semilly) snelden in 62,58 seconden naar de tweede plek. Maximilien Lemercier en I Easy D'Or du Calvaire (v. Quickly de Kreisker) verzekerden brons met een tijd van 65,09 seconden. 

Sergio Neuppmann Junior (Corina Blue) werd vierde. Ellen Whitaker (Conshira Blue PS) nam genoegen met de vijfde plaats. 

Klik hier voor de resultaten.