KWPN merrie I.Adermie R wint 3* Openingsrubriek in Ocala

KWPN merrie I.Adermie R wint 3* Openingsrubriek in Ocala

De openingsdag van de CSI3* competitie in het World Equestrian Center in Ocala werd geopend door een 3* overwinning van Aaron Vale in het zadel van de door Stal Roelofs gefokte I.Adermie R (v. Den Ham Blue R). Het duo won de 1.45m rubriek direct op tijd. Een hartverwarmende overwinning en ook heel erg emotioneel voor Vale, want de eigenaresse van de KWPN-merrie, Lori Osterstock, had diezelfde ochtend haar strijd tegen kanker verloren.

"Het was een emotionele dag voor iedereen op stal. Terwijl ik met I.Adermie R in het parcours stond kwam ik slecht op de laatste combinatie maar ik denk dat Lori me weer in het zadel heeft geduwd. Zij was mijn beschermengel en vloog vandaag met ons door dat parcours," deelde Vale.

Toen Vale met I Adermie R de piste betrad, stond hij op dat moment op de eerste plaats met zijn andere paard Cristo Beech. Vale en de 12-jarige AES-ruin van It's the Business x Cantero kwamen al vroeg aan de start maar reden een schitterende ronde en bepaalden het tempo met 63,67 seconden op de klok. "In de lijn van de tweede naar de derde sprong kon het misschien beter met 'Cristo', wat misschien een kiertje open liet voor de anderen, maar ik had het gevoel dat hij een superronde had."

"Op 'Adermie' reed ik wat agressiever. Ik denk dat dat het verschil gemaakt heeft. Ze is een beetje een paard met een kleinere pas, dus als iedereen zeven doet, is het paard met de kleinere pas sneller" zei Vale.

Vale en de tienjarige KPWN-merrie vlogen in 62,64 seconden doorheen het parcours en eisten zo de eerste plaats op.

"Zoals altijd was er nieuw hindernismateriaal in de arena. De sprongen waren vandaag zo mooi - de mooiste die ik ooit in Amerika en waar ook ter wereld heb gezien. Het is fantastisch hoe ze steeds nieuwe sprongen kunnen laten komen om de ring een beetje vernieuwend te houden voor de paarden die hier voortdurend showen," zei Vale. "Al mijn paarden waren ongelofelijk vandaag en hebben zich goed gehouden. Ik weet dat Lori me de hele tijd aanmoedigde."


Bron: Persbericht / World Equestrian Center
Foto©: Andrew Ryback Photography