Kuipers en Moerings winnen in Etten-Leur

Kuipers en Moerings winnen in Etten-Leur

In Etten-Leur werden gisteren ook de rubrieken voor 5-en 6-jarige paarden gesprongen. In de rubriek voor 5-jarige paarden werd er met het systeem van een dubbele ranking gewerkt. Dit betekent dat zowel Bas Moerings als Thieu Huijbregts met de overwinning naar huis gingen. 

Bas Moerings reed Kwik Tweet (f. For Pleasure) foutloos door het parcours in 29,65 seconden. Thieu Huijbregts en Paris (v. Vigo d'Arsouilles) sprongen eveneens foutloos in 31,04 seconden. Renske Kroeze (Kadansa) en Danny Willems (Kiekum) namen beide de tweede plaats voor hun rekening. Voor Geert Moerings (Kadesther) en Kristian Houwen (Kiekebo) was er beide een derde plaats.

6-jarigen

Bij de 6-jarige paarden reed Doron Kuipers naar de overwinning. Hij sprong een foutloze barrage in het zadel van Just Special VK en klokte af in 41,09 seconden. Hiermee bleef hij ruim Mitchel Sonneveld voor die met Horsemanship's Jodelahity op de tweede plaats eindigde. Deze combinatie liet eveneens het hout onaangeroerd en finishte in 42,22 seconden. Agustin Cobarrubia en Kaviaar Delta Mossel Z (v. Kannan) vervolledigden de top drie.

Bas Moerings (Jesther) en Sabrina van Rijswijk (Opium vd Bisschop) namen respectievelijk de vierde en de vijfde plaats voor hun rekening.