Klaassen, Josse, Duerloo en van Aarle zorgen voor girl power tijdens KNHS indoor kampioenschappen

Klaassen, Josse, Duerloo en van Aarle zorgen voor girl power tijdens KNHS indoor kampioenschappen
Heel wat Nederlandse ruiters hebben er lang naartoe geleefd en dit weekend is het dan eindelijk zo ver: finales van de KNHS indoor kampioenschappen. Het hoofdnummer op zaterdag was het 1m40 en daarin kroonde Cecile Klaassen zich tot winnares. Zij rekende op Cilydi (v. Contendro II) om in 37,36 seconden een foutloze barrage te springen. Ze was hiermee de snelste van negen barragekandidaten. 

Daphne van der Schaar volgde op de tweede plaats. Zij reed op haar beurt Iceman VDS (v. Phin Phin) foutloos doorheen de barrage en klokte af in 37,91 seconden. Voor Jesscia Bruin en Highlight (v. Quality Time) was er de derde plek. Zij konden eveneens alle balken in de lepels laten en klokten af in 37,95 seconden. 

Voor Thijs Derks (Have A Dream) en Stijn Roelink (Joyride) was er een vierde en een vijfde plaats.

In het 1m35 reed Pernilla Josse naar de overwinning. Zij kon in het zadel van Meyboom's Miss Pandorra Z (v. Marome Nw) de nul behouden en klokte af in 33,71 seconden. Hiermee deed ze beter dan Jari van den Biggelaar die Ighor C (v. Dexter R) naar de tweede plaats reed. Ook dit duo kon over de gehele lijn de nul behouden en finishte in 34,05 seconden. Rens Spreuwenberg en Zeppe de Sabette Z (v. Visa Zandor Z) maakten de top drie compleet. Deze combinatie kreeg één springfout in de barrage en klokte af in 35,26 seconden. 

Martien Adelaars (Job) en Sander Naber (Lareusa S) eindigden op plaatsen vier en vijf.

In het 1m30 kroonde Mandy Deurloo zich tot kampioene. Zij reed haar 11-jarige merrie Heureuse (v. Dakar VDL) foutloos doorheen het parcours in 31,89 seconden. Eline Slager kon ook de nul behouden. Haar chrono van 32,08 leverde haar en Denzel de tweede plaats op. Sylvia Holterman en Indy V (v. Glasgow-w vh Merelsnest) vervolledigden de top drie na een foutloze barrage in 32,28 seconden. 

Britt van Erp (Fornarina Z) en Pascalle Donders (Just Say Yas) waren respectievelijk goed voor de vierde en de vijfde plaats.

In het 1m20 tot slot was de kampioenschapstitel voor Geertje van Aarle. Zij was in het zadel van Nikki (v. Carambole) de beste in een barrage met negen combinaties. Het duo klokte af in 32,28 seconden. Albert Zoer en Mocheri (v. It's Ottto) eindigden op de tweede plaats. Zij kwamen niet in de buurt van het hout en klokten af in 32,51 seconden. Jack Broek en Mona Lansia M (v. Carrera VDL) vervolledigden het podium na een foutloze ronde in 32,95 seconden. 

Franklin Posmus (Joy H) en Fabienne Hamoen (Kiton WH) volgden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten