Kim Emmen scoort in Arezzo

Kim Emmen scoort in Arezzo

Even leek de winst van de 1.40m Silver Tour in het Italiaanse Arezzo Nederlands te zijn maar Kim Emmen moest op het laatste nippertje toch nog een andere ruiter voorlaten. 

Nog niet de helft van de 82 startende combinaties kon zonder fouten het 1.40m hoge parcours doorstaan. Voor Nederland kwam onder andere Kim Emmen aan de start. De amazone zette haar met de achtjarige Kandiama dmh (v. Andiamo) genadeloos op kop met een tijd van 23,71 seconden. Even leek het alsof geen enkele andere combinatie beter zou kunnen doen dan hen maar toen kwam Emanuele Gaudiano om het tegendeel te bewijzen. Met de negenjarige Jaja (v. Zirocco Blue VDL) reed de sterk presterende Italiaan reed hij sneller dan Emmen en won met 23,56 op de klok. Voor Gaudiano en Jaja was het hun debuut samen, nadat Pim Mulder afscheid moest nemen van Jaja. 

In de Gold Tour kon geen Nederlandse combinatie zich plaatsen maar stond er wel een KWPN gefokt paard bovenop. De al zestienjarige Cintender (v. Nintender) ging met de Italiaanse Natalie Chiaudani foutloos doorheen het 1.40m parcours en won de rubriek. 

Bekijk de volledige uitslag hier