Kim Emmen knalt naar klassering in GCL St Tropez, Frank Schuttert wint met New York Empire

Kim Emmen knalt naar klassering in GCL St Tropez, Frank Schuttert wint met New York Empire


Maar liefst 53 ruiters kwamen in actie in de tweede ronde van de GCL competitie. De rubriek telde als kwalificatie voor de Grote Prijs en werd verreden zonder barrage. De ruiters moesten dus meteen op scherp staan in deze tweede ronde. 

Geen probleem voor Niels Bruynseels (BEL) zo bleek. Met de teugels van Matador (v. Emerald van 't Ruytershof) in handen kwam Bruynseels al vroeg aan de start en ging feilloos doorheen het 1.60m hoge parcours. Een snelle tijd van 65,64 seconden leverde hen de vijftiende plaats op. Het luttele verschil van één honderdste van een seconde hield Gregory Wathelet (BEL) achter hem. In het zadel van Bond Jamesbond de Hay (v. Diamant de Semilly) bleef ook Wathelet foutloos en kwam op zestien te staan. De beiden vielen nét buiten de prijzen met deze noteringen. 

De snelste chrono kwam op naam van Christian Kukuk (GER). Gewapend met de springkracht en snelheid van de BWP'er Mumbai (v. Diamant de Semilly) trok hij ten strijde. Het duo zette de te kloppen tijd op een snelle 60,38 seconden en werd niet meer voorbij gestoken. Kevin Staut (FRA) slaagde erin binnen diezelfde seconde te finishen met Cornet's Velvet RS (v. Cornet Obolensky) maar had 60,71 op de klok waardoor hij tweede werd. Met 60,72 seconden greep Emanuele Gaudiano (ITA) net naast het zilver en moest genoegen nemen met brons voor Julius.D (v. Arezzo VDL). 

Volledige individuele uitslag


New York Empire wint GCL St Tropez

In de teamcompetitie ging New York Empire op kop. In de eerste ronde zorgde Scott Brash voor een nulscore met Hello Mr President (v. Comme d'Api vd Hacienda). Frank Schuttert had slechts één springfout met Nikias v. Bisschop (v. Echo van T Spieveld) en eindigde dus met vier strafpunten. Die punten waren de enigste die ze toegerekend kregen en werden dus geschrapt. Spencer Smith bleef foutloos op Theodore Manciais (v. Kashmir van Schuttershof) en ook Scott Brash deed het een tweede keer zonder fouten op Hello Jefferson (v. Cooper vd Heffinck). 

Madrid in Motion volgde op de tweede plaats met eveneens een totaal van nul strafpunten. Een verschil van iets meer dan een seconde in snelheid hield hen van de overwinning. Enkel Laura Kraut kreeg met Calgary Tame (v. Old Chap Tame) een springfout aangerekend in de eerste ronde, Eduardo Alvarez Aznar bleef foutloos op d'Orient Batilly (v. Numero Uno). Maikel van der Vleuten kwam in de tweede ronde zonder fouten over de finish op Beauville Z NOP (v. Bustique) en ook Eduardo Alvarez Aznar bleef een tweede keer foutloos met Bentley de Sury (v. Sunday de Riverland). 

Volledige uitslag teamresultaten