Kim Emmen blinkt uit in Longines Ranking GP-kwalificatie van Rome

Kim Emmen blinkt uit in Longines Ranking GP-kwalificatie van Rome

De hoofdrubriek van Rome leverde een vijfde plaats op voor Kim Emmen, die over de ganse lijn geen enkele fout maakte in het zadel van Island V G (v. VDL Zirocco Blue). 

64 ruiters maakten zich op voor de 1.55m proef in Rome, die zowel meetelde als kwalificatie voor de Grote Prijs als voor de Longines Ranking. Slechts zeventien combinaties eindigden hun eerste ronde zonder fouten en mochten starten in de barrage. In diezelfde barrage herhaalde amper de helft die prestatie, waaronder Kim Emmen. De Nederlandse amazone had Island V G, een tienjarige KWPN zoon van VDL Zirocco Blue onder het zadel, die ze foutloos over de finish stuurde in 39,95 seconden en zo goed was voor de vijfde plaats. Emmen was de enige Nederlandse combinatie dat zich kon plaatsen. Voor Harrie Smolders was het met Bingo du Parc (v. Mylord Carthago) net niet, zij kregen in hun eerste ronde een tijdsfout aangerekend en werden negentiende. 

Het podium kleurde Duits met de overwinning in handen van Richard Vogel. De negenjarige Cepano Baloubet (v. Chaman) zette zijn beste beentje voor en klokte zijn foutloze barrage af op een snelle 37,16 seconden. Landgenote Jana Wargers zat hen op de hielen met Dorette (v. Dollar du Murier) maar moest 76 honderdsten verschil haar meerdere erkennen in Vogel. Michael Cristofoletti hield de eer van het gastland hoog en stuurde Everest D.R (v. Carthago Z) naar het brons. Op vier, voor Emmen, kwam de Zwitserse Niklaus Schurtenberger, die 20 honderdsten sneller was dan Emmen op Lireu (v. Legolas 88). 

Volledige uitslag