Kim Emmen: "Als je in jezelf en je paard gelooft, is alles mogelijk"

Kim Emmen: "Als je in jezelf en je paard gelooft, is alles mogelijk"

De Nederlandse Kim Emmen sprong zonet naar de overwinning in de CSI4* van Salzburg. Ze liet hiermee topruiters zoals Emanuele Gaudiano en Marcus Ehning achter zich. Na de rubriek maakte ze even tijd voor ons vrij. "Mijn geheim? Dat is een moeilijke vraag. Als je in jezelf en je paard gelooft, is alles mogelijk", lacht ze. 

"Vorige week sprong ik in Salzburg alvast de CSI2* en dat bleek een goede opwarming voor de CSI4* deze week. Of ik gedacht had om zo een goed resultaat neer te zetten? Gedacht niet maar ik ben vrij competitief dus stiekem had ik er wel op gehoopt. In onze sport kan je echter niets voorspellen, op het einde heb je ook altijd een kleine dosis geluk nodig. Vandaag viel alles op zijn plaats", gaat ze verder. 

"Ik moet mij vanavond nog kwalificeren voor de Grand Prix van morgen. Ik zal Jack vh Dennehof rijden. Gisteren was hij al nu en sprong hij naar een tiende plaats; Als er vandaag geen gekke dingen gebeuren, zou in dus zeker een plaatsje in de Grote Prijs van morgen moeten kunnen afdwingen", besluit ze.