Kevin Jochems Nederlandse sterkhouder in hoofdrubriek Rome

Kevin Jochems Nederlandse sterkhouder in hoofdrubriek Rome

De hoofdrubriek van Rome had 1.50m hoge hindernissen klaarstaan voor de net geen zeventig aanwezige combinaties. Kevin Jochems en Kim Emmen wisten een klassering af te dwingen. 

Kevin Jochems kwam als beste uit de bus en loodste Flying Jackie (v. Nabab de Reve) naar de twaalfde plaats. Emmen volgde iets verder op zestien na een foutloze ronde in het zadel van Island V G (v. VDL Zirocco Blue).

Nicola Philippaerts kwam met Dhalida Diamant vd Krekebeke Z (v. Diamant de Semilly) als dertigste combinatie aan de start. De negenjarige merrie werd door Philippaerts foutloos doorheen het 1.50m hoge parcours geloodst en finishte met een tijd van 66,14 seconden. Daarmee kwamen ze in de buurt van Jodie Hall Mcateer's tijd, die aan de leiding stond met de BWP merrie Kimosa van het Kritrahof (v. Chatman). Zij kwamen over de finish in 64,52 seconden. Niemand kon tippen aan deze twee tijden, wat Philippaerts op twee liet eindigen en Mcateer op één. Ben Maher zat achter Philippaerts' tijd aan in het zadel van Exit Remo (v. San Remo) maar had 22 honderdsten te kort en werd derde.

Op vier kwam Equitron Melody vd Smidshoeve (v. Epleaser van T Heike) onder de Oostenrijkse Gerfried Puck. De top vijf werd besloten door Omer Karaevli en Maurice (v. Thunder van de Zuuthoeve). 

Volledige uitslag