Kessy van Berlo schittert op het podium in Opglabbeek

Kessy van Berlo schittert op het podium in Opglabbeek

Op donderdag werd bij het Sentower Park het sportief programma afgewerkt met een internationale 1.30m rubriek. Kessy van Berlo reed voor Nederland naar de tweede plaatS. In de 1.45m hoofdrubriek noteerde Joost Martens het beste Nederlandse resultaat.

De Italiaanse springruiter en de 10-jarige KWPN-merrie bleven ongeveer twee seconden voor op de Nederlandse Kessy van Berlo met onder het zadel de achtjarige BWP-ruin, Pablo vd Donkhoeve (Etoulon).

Op een nipt verschil volgden Koen de Waele en Yenthe Schrijvers op de derde plaats. De Waele plaatste zich op het podium met zijn eigen gefokte, Simply Magic Kdw Z (Scendix) en deelde de derde plaats met landgenote Yenthe Schrijvers en Blue Ivy (Balou du Rouet). Net buiten de top drie strandde Terry van Dingenen voor eigen publiek met Ego Del Maset (Gelha's VDL Emilion) op de tiende plaats. 

Eerder won Omer Karaevli met de BWP-ruin Livingstone van het Peggershof (Ogano Sitte) de 1.45m hoofdrubriek. Mark Finnerty volgde met For Cornet (Flashlight 16) voor Hasan Senturk met Carlchen 94 (Cascadello).

Net buiten de top drie loodste Joost Martens met Iceman Elrite (For Pleasure) als traagst foutloze naar de negende plek. Vincent Dings volgde met één tijdsfout op de tiende plaats met zijn eigen Cream Couleur Z (Cream On Top).