Kent Farrington en Toulayna winnen CSI4* Grand Prix van Wellington

Kent Farrington en Toulayna winnen CSI4* Grand Prix van Wellington

Jil Verheij haar voormalige troef, Agana van het Gerendal heeft zich laten gelden in de CSI4* 1.60m Grand Prix van Wellington. De Amerikaanse Olympische zilveren medaille winnaar, Kent Farrington snelde naar de winst met zijn Belgisch gefokte Toulayna (ex. Toulayne van het Bloesemhof).

Voor de negenjarige Zangersheide-merrie is dit meteen een geslaagd debuut op dit niveau. De dochter van Toulon komt uit de fokkerij van Jasper Doucé, die haar ook internationaal opleidde. Eerder werd de merrie ook nog uitgebracht door Nicola en Thibault Philippaerts.

"Zonder twijfel is dit het zwaarste parcours dat ze al gesprongen heeft," reageert Farrington na afloop. "Ik verwacht echt veel van deze merrie. Ze is snel, voorzichtig ... in feite heeft ze alle eigenschappen die ik graag terugzie in een goed springpaard. Ze is een venijn in de piste die heel snel is naar de rechtes."

Op het podium volgde Nicole Shahinian-Simpson met de 15-jarige Akuna Mattata (Quinar Z). De enige Ier in deze Grand Prix, Darragh Kenny volgde met de 13-jarige Amsterdam 27 (Catoki) op de derde plaats.

Het duo verwees zo Lillie Keenan met haar 12-jarige Agana van het Gerendal Z (Aganix du Seigneur) naar de vierde plek. De Zangersheide-hengst komt uit de fokkerij van Stal Verhey en werd internationaal opgeleid door Jil Verheij. Jessica Springsteen en Don Juan van de Donkhoeve (Bamako de Muze) vervolledigden de top vijf.