Kent Farrington: "Een succesvolle ruiter weet dat niet alles altijd perfect kan zijn"

Kent Farrington: "Een succesvolle ruiter weet dat niet alles altijd perfect kan zijn"

Kent Farrington is één van de beste ruiters ter wereld en één van de sterkhouders van het Amerikaanse team. Hij deed het dit weekend al erg goed in Traverse City. Wij vroegen hem wat zijn geheim is. "Het belangrijkste is dat je duidelijke doelen stelt en dat je beseft dat niet alles perfect kan zijn", vertelt hij. 

"Als je perfectie te zeer nastreeft, zal je nooit helemaal gelukkig zijn met je prestatie en dat moet je natuurlijk vermijden", vertelt hij. "Daarom werk ik altijd volgens dit stappenplan: in de eerste plaats probeer ik mij een haalbaar doel te stellen per paard. Als ik er van overtuigd ben dat ik een Grand Prix paard in handen heb, kan het doel een GCT GP zijn bijvoorbeeld. Als ik voel dat een paard niet geschikt is voor het allerhoogste niveau, zal mijn doel met dat paard eerder een 1m45 speedrubriek zijn. Bekijk wat er in functie van je paard mogelijk is en blijf realistisch", gaat hij verder. 

"Het is belangrijk dat je niet te veel ineens wil. Werk ik kleine stapjes naar je doel toe. Rome is ook niet in één dag gebouwd. Als je doel een 1m45 rubriek is, neem dan je tijd. Overhaast niets. Het is beter om langer op een lager niveau te rijden dan om jezelf en je paard te forceren. Het is belangrijk dat je eerst een vertrouwensband met je paard opbouwt voor je aan het grote werk begint. Als jullie klaar zijn voor een hoger niveau is het normaal dat alles niet altijd van een leien dakje voorloopt. In het begin zullen jullie waarschijnlijk opnieuw fouten maken, maar dit is volstrekt normaal". 

Bron: NF/ FEI