Karl Cook wint afsluiter WEF. "Een halve pas later gedraaid en de winst was voor Verlooy..."

Karl Cook wint afsluiter WEF. "Een halve pas later gedraaid en de winst was voor Verlooy..."

Op zondag reden de CSI5* combinaties in Wellington nog een afsluitende 1.50m rubriek. Daarin werd het een nipte overwinning voor de Amerikaan, Karl Cook met Lorenzo de Luca's voormalige Kalinka van 't Zorgvliet (Thunder vd Zuuthoeve).

Met slechts enkele honderdsten van een seconde voorsprong won Cook van regerend Belgisch kampioen, Jos Verlooy. "Nu is het tijd om terug naar België te reizen," laat Verlooy weten. De Belg volgde op het podium met FTS Killossery Konfusion (SIEC Livello). Eerder in de week won het paar al de 1.45m openingsrubriek.

Samen met de 10-jarige zoon van Conrad, Claptonn Mouche volgde de Zweedse amazone, Petronella Andersson op de derde plaats van deze rubriek. Het paar werd opgevolgd door Shane Sweetnam met onder het zadel Alejandro (Acorado's Ass).

De top vijf werd afgewerkt door Ashlee Bond met haar vertrouwde Donatello 141 (Diarado). 

"Voor ons is dit het zwaarste en hoogste niveau dat we al ooit gesprongen hebben," liet Cook na afloop weten. "Mijn taak was dus om haar (Kalinka van 't Zorgvliet, red.) voldoende te ondersteunen in het parcours. We hebben vandaag het verschil kunnen maken bij het uitspringen van de dubbelcombinatie in de barrage. Had ik een halve pas later gedraaid dan was Jos zeker gewonnen."

Alle resultaten