Kannabis vd Bucxtale verlaat Guery en krijgt nieuwe eigenaar

Kannabis vd Bucxtale verlaat Guery en krijgt nieuwe eigenaar

Kannabis vd Bucxtale vormde nog maar sinds augustus een duo met Jérôme Guery nadat de ruin eerder nog onder Pieter Devos en Dominique Hendrickx aan de start kwam. Maar Guery moet dus alweer afscheid nemen van de zwarte parel, dat maken de eigenaars Agnes en Albert Peffer bekend via hun sociale media. 

Kannabis vd Bucxtale is een nakomeling van Contact vd Heffinck in combinatie met concorde. De twaalfjarige ruin boekte in zijn carrière al heel wat successen onder verschillende topruiters. Zo startte hij op vierjarige leeftijd met Brecht Goossens in het zadel waarna de teugels door niemand minder dan Thierry Goffinet overgenomen werden. Goffinet haalde het beste in de toen zesjarige ruin naar boven op zowel nationaal als internationaal vlak en het duo werd zelfs vice-kampioen op het Belgisch Kampioenschap in Gèsves, gevolgd door een bronzen medaille op het Wereldkampioenschap voor jonge paarden. 

Als zevenjarige zetten ze de kers op de taart van het voorgaande jaar en kroonden ze zich tot Belgisch kampioen in zijn leeftijdscategorie. 

In 2018 besloten de eigenaars om hun activiteiten in de paardensport stop te zetten maar er bestond geen twijfel over Kannabis, die moest en zou van hen blijven. De ruin switchte nogmaals van ruiter en kreeg Dominique Hendrickx aan het stuur. Ook hij boekte succes samen met de ruin en kon opnieuw de titel van Belgisch kampioen veroveren in zijn zadel.

Eind april 2021 werd bekend dat Pieter Devos de ruin in zijn stallen mocht verwelkomen. De twee behaalden eveneens goede resultaten maar de juiste klik ontbrak. Jérôme Guery had de ruin al eerder opgemerkt en was dan ook verheugd toen hij afgelopen zomer in augustus hem onder zijn vleugels mocht nemen. Maar helaas was de vreugde van korte duur want de ruiter ziet z'n toppaard alweer vertrekken... Ze sloten hun samenwerking alvast in schoonheid af met vorige week nog twee rubrieken op hun naam te schrijven tijdens het MET Oliva in Spanje. 

"Met een traan en een lach kijken we terug op fantastische jaren met onze topper Kannabis vd Bucxtale", begint Agnes Peffer haar bericht. "Het plezier dat we met deze ruin gehad hebben is onbeschrijfelijk... Maar nu is de tijd gekomen om afscheid te nemen en wensen wij jouw nieuwe ruiter al het succes en plezier met jou!"

Wie de nieuwe eigenaar is en wie de teugels van de ruin in de toekomst zal in handen hebben is voorlopig nog niet bekend gemaakt. 

Bron: Facebook - Agnes Peffer 

Facebookbericht