Kampioenen BR Springcompetitie gehuldigd in Ermelo

Kampioenen BR Springcompetitie gehuldigd in Ermelo

De sfeer zat er goed in zondag 26 maart tijdens de spannende finale van de BR® Springcompetitie. Het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo lag er perfect bij en er werd door de deelnemers fanatiek gestreden om de titel ‘Best springend manegeruiter van het jaar’ en ‘Best Springend Paardensportcentrum van het jaar’.

Het was een gezellige drukte op het NHC deze finaledag. De deelnemende manegeruiters konden rekenen op flink wat support op de tribunes van meegereisde manegeruiters, familie en vrienden. Het werd een prachtige dag met dolenthousiaste deelnemers, veel gezelligheid en natuurlijk mooie springsport. Er was een goed gevuld dagprogramma met als hoogtepunt de finales van de rubrieken S40, S60 en S80. Maar er was ook nog genoeg tijd voor leerzame momenten en vertier. Internationaal eventingruiter Alice Naber verzorgde samen met haar dochter Leida Naber een interessante springclinic. Om het feest compleet te maken was er deze finaledag tussen de springrubrieken door ook een stokpaardjesrace waarbij de ruiters zelf op hun stokpaarden de hindernissen in het parcours moesten overwinnen. Dat levert altijd hilarische momenten op.

Spannende finales
Voor de finalerubrieken van de klassen S40, S60 en S80 hadden de parcoursbouwers een uitdagend parcours neergezet. In de BR® Springcompetitie 2023 gaat het niet alleen om het rijden van een foutloos parcours, maar is vooral de rijstijl van de ruiters heel belangrijk. Alle deelnemers werden beoordeeld op hun wijze van rijden, houding en zit en binnenkomen, groeten en algehele verzorging.

De twintig best geplaatste deelnemers van iedere categorie die zich afgelopen februari hadden geselecteerd via de halve finale, mochten deelnemen aan deze finale op het NHC in Ermelo. In de hoogste klasse van de dag, de S80, ging het goud naar Sam Klein Kranenbarg van Meiden van Haarman (MHV) Ruitersport. Op het paard MVH Firenze behaalde hij een totaal aantal punten van 75,9. De hoogste score van de dag en de overwinning in de klasse S60 ging naar Tara van den Hoek van Stal Groenendaal. Met het paard Groenendaal’s Zina reed ze netjes het parcours rond en kreeg daarvoor 80,3 punten. In de klasse S40 mocht Maaike Bouwman van Manege Klein Oever op de hoogste trede van het podium plaatsnemen na haar keurige rit met Wendolien.

Naast alle fraaie individuele prestaties was er ook de uitreiking van de titel ‘Best Springend Ruitersportcentrum van het jaar’. De manegeruiters van Stal Groenendaal uit Bunschoten waren voor het tweede jaar overtuigend overall de beste en dus wonnen zij wederom deze prestigieuze titel.

bron: KNHS.nl