Jur Vrieling subliem vijfde in CSIO5* Rolex Grand Prix van Rome

Jur Vrieling subliem vijfde in CSIO5* Rolex Grand Prix van Rome

De prachtige Rolex wedstrijd van Piazza di Sienna besloot vandaag met de CSIO5* 1.60m Rolex Grand Prix. Over twee rondes wist André Thieme de winst op naam te schrijven met DSP Chakaria. Voor Nederland sprong Jur Vrieling de top vijf binnen.

Dertien combinaties kwamen aan de start in de tweede ronde. Samen met de 13-jarige DSP Chakaria (Chap 47) won André Thieme de 125.000 euro eerste prijs. Het duo bleef net geen drie seconden voor op Jens Fredricson en Markan Cosmopolit (Cohiba 1198). De derde plaats van deze Grand Prix kwam op naam van Stephan de Freitas Barcha en Chevaux Primavera Montana Imperio Egipcio (Calvaro F.C.).

Eveneens foutloos volgde Tim Gredley met Medoc de Toxandria (Der Senaat 111) op de vierde plaats voor SF Equestrian-ruiter, Jur Vrieling. Vrieling vervolledigde de top vijf in het zadel van Long John Silver 3 N.O.P. (Lasino).

Enkel deze top vijf wist over beide omlopen foutloos te blijven. Met één springfout in de eerste ronde, volgde Koen Vereecke op de zesde plaats. Vereecke strandde op plaats zes met Joris De Brabander's Kasanova de la Pomme (Bamako de Muze).

Landgenoot Harrie Smolders verzekerde de zevende plek met zijn eigen Bingo du Parc (Mylord Carthago*HN).

Volledige uitslag