Jur Vrieling scoort podiumplaats in 1.50m ranking van Bordeaux

Jur Vrieling scoort podiumplaats in 1.50m ranking van Bordeaux

In Bordeaux werd de 1.50m hoofdrubriek rechtstreeks op tijd verreden. Er bleek geen houden aan Deusser die zijn sterke vorm verder zet van vorige week. Voor Nederland sprong Jur Vrieling op het podium. "Bingo is in zo'n sterke vorm dat we vandaag de nodige risico's konden nemen," vertelt Deusser na afloop.

In de 1.50m Longines Ranking stond Daniel Deusser lang aan kop van het klassement. Vorige week loodste Deusser Bingo Ste Hermelle (Number One d'Iso) al naar de winst in de hoofdrubriek van Amsterdam. Samen met de 12-jarige SF-hengst herhaalde Deusser het kunstje en won de proef in 58,96 seconden.

SF Equestrian-ruiter, Jur Vrieling kwam het dichtst bij de chrono van Deusser. samen met de 12-jarige sBs-ruin,  Fiumicino van de Kalevallei (Plot Blue) reed de Nederlander naar de tweede plaats. Wilm Vermeir en  de 10-jarige Enola Gay of Two Notes Z (Emerald) volgden foutloos op de derde trede van het podium.

Net buiten het podium strandde Olivier Robert voor eigen publiek op de vierde plaats. In het zadel van de 14-jarige Vangog du Mas Garnier (Cornet Obolensky) bleef de Fransman, Marlon Modolo Zanotelli met de 12-jarige BWP-hengst, Grand Slam VDL (Cardento)  voor.

"Bingo is van nature heel snel. Ik wist dat ik geen training rondje moest rijden, indien ik wat druk wilde leggen op de andere combinaties." vertelt Daniel Deusser na afloop. "Heel wat duo's konden me met gemak verslaan. Ook Henrik von Eckermann, hoewel hij vandaag misschien iets te snel van start ging. Omdat ik vooraan de proef aan de start kwam heb ik op veilig gespeeld met enkele berekende risico's."


Volledige uitslag