Jur Vrieling schittert in top tien LGCT ranking

Jur Vrieling schittert in top tien LGCT ranking

Het einde van het Longines Global Champions Tour seizoen komt dichterbij. Afgelopen weekend won Daniel Deusser zijn tweede LGCT Grand Prix van het seizoen in de ranking springt de springruiter zo vooruit naar de achtste plaats.

Er is één en ander gewijzigd met nog één manche te gaan. Ben Maher neemt de leiding van het klassement over. De Olympische springruiter won nog geen Grand Prix en is aldus nog niet zeker van een startplaats in de super Grand Prix. België's Pieter Devos deed ook goede zaken in het klassement.

Devos, die eerder al de Grand Prix van London won, springt naar de tweede plaats en maakt zo kans om de eindranking op naam te schrijven. Voormalig leider, Christian Ahlmann zakt naar de derde plaats. Ahlmann kwam in Lanaken aan de start en sprokkelde aldus geen punten in New York.

Jur Vrieling sprokkelde voor Nederland nog wat punten in de Amerikaanse wereldstad. Voor Vrieling betekent dit een voorlopige zevende plaats. Met nog maximaal 40 punten te halen in Riyadh ziet de Sf-Equestrian ruiter de kans om het klassement te winnen zo vervagen. Landgenoot Johnny Pals volgt op de 18e plek.

Volledige Ranking