Jur Vrieling formidabel in Provincie Noord-Holland Prize, Gaudiano onklopbaar

Jur Vrieling formidabel in Provincie Noord-Holland Prize, Gaudiano onklopbaar

Met dertien startende combinaties was het hard tegen hard in de barrage van de CSI5*-W 1.50m-rubriek op Jumping Amsterdam. De Nederlanders leverden een ware strijd met onder andere Jur Vrieling die naar de derde plaats sprong. Kim Emmen volgde hem op de voet met een vierde plaats. De Italiaan Emanuele Gaudiano was wederom te sterk en schreef de overwinning op naam. 

Aurelia Loser mocht de spits afbijten van de dertien combinaties in de barrage. De Zwitserse amazone nam in deze eerder goed gevulde barrage geen risico met Meibloem vd Donkhoeve (v. Diamant de Semilly) en kon zo foutloos eindigen in 32,98. Marlon Modolo Zanotelli volgde als tweede in de piste op Comthago VDL (v. Comme Il Faut) maar halverwege het parcours maakte de hengst een fout met de achterhand. Eduardo Alvarez Aznar dook met D'Orient Batilly (v. Numero Uno) onder de tijd van Loser en nam zo de leiding over met de tijd op 30,39. 

Als vierde kwam voor Nederland Harrie Smolders de arena binnen, onder groot applaus van het publiek. In het zadel van Dolinn (v. Cardento) zette vooral in op scherpe wendingen, het sterke punt van de merrie die ook weinig tijd verliest boven de hindernissen. Hun foutloze rit was uiteindelijk nét iets langzamer en leverde hen voorlopig de tweede plaats op. 

Emanuele Gaudiano kwam vol overtuiging in actie op Chaccobeto (v. Chacco-Blue) en had het gaspedaal volledig ingedrukt. Met succes, zo bleek want de nieuwe te kloppen tijd was op 28,56 gezet. Jeroen Dubbeldam wist wat hem te doen stond in het 1.50m-debuut voor Investment (v. Kannan). Het duo zette alles op alles maar bekocht dat met een springfout op de allerlaatste oxer. Daarna mocht Kim Emmen het proberen op de rug van de ervaren Delvaux (v. Chacco-Blue). Een proper gereden ronde met 30,33 op de klok liet hen de tweede plaats overnemen van Eduardo Alvarez Aznar. 

Met nog zes combinaties te gaan kwam Philipp Weishaupt aan de beurt. Just Be Gentle (v. Tyson) toonde veel bloed en vermogen maar schoot nét te kort om Gaudiano van z'n koppositie te stoten met de chrono op 28,84. Noora Pentiti reed op Con Caya (v. Con Chello) foutloos rond in 30,87, een voorlopige zesde plaats.

Leopold van Asten kwam de positie van Nederland versterken met VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) maar de merrie maakte een inschattingsfout op de oxer, waardoor een hoge notering uitgesloten was. Jodie Hall McAteer en Kimosa van het Kritrahof (v. Chatman) deden duidelijk mee voor de prijzen en namen meteen veel risico. Even lagen ze voor op Gaudiano's tijd maar een foute afstand middenin het parcours rekende hen vier strafpunten aan. 

Opnieuw verscheen een Nederlandse combinatie in de ring met Jur Vrieling met Griffin van de Heffinck (v. Castelino van de Helle). Onder gejuich van het publiek stormden ze op de laatste hindernis af maar opnieuw was het nét niet om Gaudiano te kloppen. Met 28,96 eindigden ze op voorlopig drie. 

De allerlaatste combinatie was Remco Been, een geboren Amsterdammer, op Holland vd Bisschop (v. Heartbreaker). Hun doel was duidelijk en ze gingen meteen sterk van start maar op dezelfde hindernis waar McAteer zich misrekende maakte het duo eveneens een fout. 

Wederom een overwinning voor een ijzersterke Emanuele Gaudiano, gevolgd door Philipp Weishaupt. Jur Vrieling en Kim Emmen hielden de Nederlandse eer hoog met een derde en vierde plaats.


TOP VIJF 
  1. Emanuele Gaudiano (ITA) - Chaccobeto (v. Chacco-Blue)
  2. Philipp Weishaupt (GER) - Just Be Gentle (v. Tyson)
  3. Jur Vrieling (NED) - Griffin van de Heffinck (v. Castelino van de Helle)
  4. Kim Emmen (NED) - Delvaux (v. Chacco-Blue)
  5. Eduardo Alvarez Aznar (ESP) - D'Orient Batilly (v. Numero Uno)

Volledige uitslag