Jumping de Achterhoek maakt rentree op internationale kalender

Jumping de Achterhoek maakt rentree op internationale kalender

Na een éénjarige onderbreking en de afgeslankte vorm in 2021, mogen paardensportliefhebbers uit heel Europa zich weer opmaken voor een bruisend evenement in Vragender. Jumping de Achterhoek maakt namelijk haar rentree op de internationale kalender. Met een zinderend sportprogramma, maar ook feestavonden en netwerkbijeenkomsten kunnen deelnemers en bezoekers uitkijken naar een heus paardenfestijn.

Donderdag 24 november klinkt het startsein op het Paardensportcentrum Lichtenvoorde. Het eerste weekend staat in het teken van de internationale jeudgspringsport. De aanmeldingen liepen storm en maar liefst 322 paarden en pony’s verschijnen dit weekend in de piste in Vragender. De Junioren en U25 (ruiters tot 25 jaar) zullen het spits afbijten, er zijn ponyklassen en komen er opvallend veel ruiters en amazones met hun paarden aan start in de Children rubrieken.

De week erna gaat op 30 november de CSI1*/CSI2*-wedstrijd van start. De proeven komen dan uit de koker van niemand minder dan gerenommeerd parcoursbouwer Louis Koninckx. De terugkeer van deze internationale wedstrijd wordt met open armen ontvangen door zowel de binnenlandse als internationale ruiters. Olympisch, WK en EK kampioen Jeroen Dubbeldam heeft afgelopen week toegezegd te komen rijden na een lange blessureperiode, maar veel-winnaars als Gerco Schröder, Leopold van Asten, Frank Schuttert en Leon Thijssen zijn er bijvoorbeeld bij.

Edwin Hoogenraat herkent het enthousiasme van zijn eigen dochter Kim, die naar zijn zeggen graag aan start komt op Jumping de Achterhoek: “In de wintermaanden is er simpelweg weinig te springen op tweesterren niveau, de ruiters zijn blij met iedere kans die zich voordoet, zeker in Nederland. In België heb je wel meerdere locaties die met grote regelmaat deze proeven aanbieden, maar Jumping de Achterhoek is maar één keer in het jaar en dat maakt het juist zo leuk.”