Joy Lammers verzekert Nederlandse girlpower in Grand Prix Riesenbeck

Joy Lammers verzekert Nederlandse girlpower in Grand Prix Riesenbeck

In Riesenbeck wordt er al het hele weekend op CSI2* niveau gesprongen. Vanavond was het tijd voor dé apotheose van een internationaal weekend: de Grand Prix van de CSI2* competitie. 37 combinaties traden aan en maar liefst 16 van hen slaagden erin om een foutloze basisomloop te springen. Een drukbezette barrage moest dus over winnaar en verliezer beslissen. In de barrage was het de Duitser Michael Symmangk die een overwinning voor het thuispubliek verzekerde. In het zadel van Caillaux (v. Cornado I) slaagde hij erin om een foutloze barrage te sprignen. Het duo klokte af in 33,19 seconden, voldoende om de overwinning in de wacht te slepen. 

Eiken Sato volgde op de tweede plaats. Hij reed Dextor Bois Margot (v. Classic Bois Margot) om in 33,67 seconden foutloos rond te springen. Een erg snelle tijd maar dus niet voldoende om een Duitse overwinning te voorkomen. Shane Carey en Skorphulys Baloutendro (v. Contendros 2) vervolledigden de top drie. De Ierse ruiter reed de 12-jarige hengst foutloos naar de finish in 33,86 seconden. 

Mario Stevens en Carrie 22 (v. Christian) volgden op de vierde plaats. Stevens noteerde een foutloze ronde achter zijn naam en stopte de chrono na 34,10 seconden. Voor Rik Hemeryck was er tot slot de vijfde plaats. Hemeryck zadelde Navarro van het Eelshof (v. Jappelloup vh Dauwhof) om in 34,11 seconden foutloos rond te springen. 

Joy Lammers zorgde voor de beste Nederlandse prestatie. Zij kon in het zadel van First Boy BB (v. Hamlet) een  foutloze barrage springen in 35,15 seconden. Dat leverde haar de zevende plaats op. 

Eerder vandaag was Lammers ook al de beste Nederlandse in de finale van de Medium Tour. Hier werd over een hoogte van 1m40 in twee fases gesprongen. Dit keer zadelde Lammers Grace Kelly (v. Casall) om in 34,35 seconden foutloos rond te springen. Dat leverde haar de negende plaats op. Maurice van Vliet reed op zijn beurt Great Gatsby Z (v. Glasgow W vh Merelsnest) naar de twaalfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten