Joy Lammers, Nicole Caris en Amanda Slagter niet te kloppen in Kronenberg

Joy Lammers, Nicole Caris en Amanda Slagter niet te kloppen in Kronenberg

In Kronenberg blijven de Nederlandse duo's op eigen terrein scoren. Joy Lammers, Nicole Caris en Amanda Slagter lieten alvast het nationaal volkslied horen bij de Peelbergen.

Proefwinst in de 1.30m 1* rubriek kwam op naam van Nicole Caris met Inolette (Calmiro). Het paar bleef nipt voor op Yuri Mansur met onder het zadel Humberto Ask (Cornet Obolensky). Voor België vervolledigde Emilie Conter het podium met haar sBs'er, Clochard (Kashmir van Schuttershof).

De top vijf kleurde verder zwart-geel-rood met Jan Claeys op de vierde plek. Claeys haalde zijn oude vertrouwde Charmeur van het Kloosterhof (Fuego du Prelet) nogmaals van stal. Samen met de 18-jarige ruin bleef hij Fabienne Daigneux-Lange met Fringant du Calvaire (Qody de Saint-Aubert) voor. Daigneux loodste ook haar Belle Fee Sauveniere Z (Bamiro) naar de zevende plek.

Result 1.30m

Eerder won Amanda Slagter de youngster rubriek met Inchacco de Muze (I'm Special de Muze). Het duo scoorde gisteren ook in de prijzen. Slagter loodste ook haar Kaarlo AD naar de derde plaats. Janne Friederike-Meyer vervolledigde de top drie met Electrique van het Cauterhof Z (Emerald).

Result yh

In de 1.35m rubriek kleurde het volledig podium  oranje met Joy Lammers op kop. Lammers sprong met Fellie (Ukato) foutloos naar de winst en was ruim twee seconden sneller dan Manon Hees met onder het zadel Echo vh Gerendal (Echo van t Spieveld). Niels Kersten vervolledigde het Nederlandse feest in het zadel van Granito Noordenhoek (Corland).

Result 1.35m