Joy Lammers grijpt rankingpunten in Lier

Joy Lammers grijpt rankingpunten in Lier

Een barrage met twaalf leverde spannende sport in de 1.45m Longines Ranking en Grand Prix-kwalificatie van het Azelhof in Lier! Het parcours van Henk Linders stond volledig naar de smaak van Francisco José Mesquita en Catch Me Marathon (Contagio). Voor Nederland sprongen Joy Lammers en Suus Kuyten in de prijzen.

Heel wat topnamen tekenen present in Lier. In de 1.45m hoofdrubriek snelde Francisco José Mesquita met de 15-jarige Catch Me Marathon (Contagio) naar de winst met ruim twee seconden voorsprong. De Britse springruiter, Scott Brash volgde uiteindelijk op de tweede plaats met de SF-merrie, Hello Vittoria (Kannan). Het podium werd afgewerkt door Stefan Engbers en de 10-jarige Baju NRW (Balou du Rouet).

Net buiten het podium kleurde de top vijf Belgisch. Pieter Clemens startte recent zelfstandig op en springt meteen in de kijker. De Belg strandde net buiten het podium met Nobel van het Hertenrooi (Gitano van Berkenbroeck). Charlotte Philippe volgde met Electro vd Kromsteeg Z (Emerald) op plaats vijf. 

Voor Nederland loodste Joy Lammers haar 13-jarige KWPN-ruin, First Boy B.B. (Hamlet) foutloos naar de zesde plek. Landgenote Suus Kuyten volgde met King Kong D'Avifauna (Think Big van T&L) op negen.