Johnny Pals en Kim Emmen in top drie van 2* Grand Prix Sentower Park

Johnny Pals en Kim Emmen in top drie van 2* Grand Prix Sentower Park

Bij Sentower Park loop het concours stilaan op zijn einde, met kortgeleden nog de apotheose tijdens de 2* Grote Prijs over 1.45m hoogte. Johnny Pals sprong daar onder luide aanmoediging naar een geweldige gouden medaille, en werd door landgenote Kim Emmen op het podium vergezeld als derde.

Met elf deelnemers in de barrage werd de strijd pas op het allerlaatst geleverd. De top zeven wist uiteindelijk over de hele lijn de nul te behouden, waarbij Johnny Pals in het zadel van Beau van de Hagenhorst Z (Big Star Jr KZ) de snelste tijd neerzette in 36.03 seconden. Ook Kim Emmen sprong met de KWPN 13-jarige Edgar (Warrant) mee op het podium, maar moest wel de Brit Lance Whitehouse op Bazento (Argento) met tachtig honderdsten verschil voorlaten. 

Met 38.95 seconden op de chrono plaatste Alicia Gadban - Lewis zich voor Canada als vierde samen met de 10-jarige schimmelmerrie Beneficial (Banderas). De Finse Anna-Julia Kontio mocht als vijfde de prijsuitreiking binnen rijden op de BWP ruin Jay Jay van de Mottelhoeve (Faldiano).

Vind de volledige uitslag hier.