Jody van Gerwen springt in de prijzen in Opglabbeek

Jody van Gerwen springt in de prijzen in Opglabbeek

In het Sentower Park waren de jonge paarden ook present. Bij de zeven- en achtjarige paarden was het Jody van Gerwen die het brons mee naar huis nam. 

Onder het zadel van van Gerwen zat Ccstud's Larasina, een zevenjarige merrie van Ccstud's Fidelity. Alle combinaties waren sterk aan elkaar gewaagd, de top vier bestond uitsluitend uit zevenjarige paarden. De overwinning ging naar de Japanse Eiken Sato met de hengst Meganus PS (v. Messenger). De andere podiumplaats werd ingenomen door de Franse Valentin Pacaud en Grenouile des Cabanes (v. Filou de Muze). 

Onder Nederlandse vlag zagen we nog Tom Schellekens die op King Pleasure B (v. For Pleasure) de zevende plaats voor zich nam. Lars Kersten was de laatste om te delen in de prijzen en sprong met Luka-Cara (v. Akarad Hero Z) naar plaats negentien.

Volledige uitslag

Van Gerwen liet zich ook opvallen in de 2* competitie en sprong met Chester 365 (v. Cellestial) naar de vijfde plaats in de proef over 1.35m. Schellekens was ook van de partij en werd elfde in het zadel van Jolet van de Zietfort (v. Joop III). Voor hen op tien zagen we Wout-Jan van der Schans op A.S Damascene (v. Emerald).

De overwinning was Belgisch en ging naar Louise Losfeld met Athina Louise Z (v. Arko III).