Jody van Gerwen schittert op openingsdag Bonheiden

Jody van Gerwen schittert op openingsdag Bonheiden

Naast de rubrieken voor jonge paarden had ook de 1* competitie vandaag zijn aftrap op de pistes van Bonheiden. De hoogste hindernissen werden op 1m35 gezet, waar Jody van Gerwen duidelijk geen moeite mee had op Chester 365 (v. Cellestial). 

Voor Nederland was het enkel Jody van Gerwen die haar stempel kon drukken in deze hoofdrubriek van de dag. Op de rug van Chester 365 was de amazone op geen fout te betrappen en reed naar een knappe zesde plaats.

Steve Auwers zorgde voor een Belgische overwinning in het zadel van Extreme M (v. Vaillant) en reed het 1.35m hoge parcours tegen de klok foutloos rond en klopte af op 63,30 seconden. Met die tijd was het duo de snelste. In de top drie kwamen nog twee Franse combinaties de koppen opsteken. Anna Maria Pokraszov liet opnieuw van haar horen en reed Frimousse de Bidou (v. Tresor) naar de tweede plaats. Landgenoot Julien Anquetin achtervolgde op drie met Casalito (v. Casall). 

Volledige uitslag

Eric Ten Cate domineert het podium in de 1.25m rubriek

Aansluitend werden de hindernissen verlaagd naar een hoogte van 1m25. Eric Ten Cate nam er gretig zowel het zilver als het brons voor zijn rekening. Op Lunette van de Marijen Hoeve (v. Zirocco Blue) snelde Ten Cate naar de tweede plaats terwijl zijn ronde op Jr Rag (v. Voltaire) hem ook nog de derde plaats opleverde. Ook op de vierde plaats stond een Nederlands gefokt paard. De KWPN'er Katarina Ask (v. Quasimodo vd Molendreef) werd gereden door de Deense Soren Moeller Rohde. 

Julien Kraay stuurde zijn KWPN hengst Jelle (v. Emir R) naar een zevende plaats maar ook Patty de Groot kon een klassering afdwingen met Kikidola (v. Etoulon) en werd elfde. 

Volledige uitslag