Jessica Springsteen: "Edwina Tops-Alexander blijft één van mijn grootste voorbeelden"

Jessica Springsteen: "Edwina Tops-Alexander blijft één van mijn grootste voorbeelden"

Jessica Springsteen is één van de beste Amerikaanse amazones van het moment. Haar winters brengt ze meestal in Wellington door terwijl ze haar zomer op het Europese continent spendeert. We vroegen naar naar haar grote voorbeelden, hoe ze begon met paardrijden en wat ze het minst leuk aan het rijden vindt. 

"Wat ik niet leuk vind aan paardrijden? Dat je vaak vroeg moet opstaan", lacht ze. "Ik ben niet echt een vroege vogel maar als je met paarden werkt, kan je nu eenmaal niet tot tien uur in je bed blijven liggen. Ik zou het al gewoon moeten zijn maar als mijn wekker om 5 uur 's ochtends gaat, blijft dat na al die jaren toch nog pijn doen". 

"Ik ben als klein meisje beginnen paardrijden. Op een bepaald moment is onze familie naar New Jersey verhuist en ik had het geluk dat er een Junior Training School recht tegenover ons huis was. Mijn moeder wilde ook altijd paarden hebben en paardrijden dus de stap was snel gemaakt. In die 'manege' heb ik als jong meisje leren paardrijden en ik reed er ook mijn eerste wedstrijden waar ik dus nooit meer mee gestopt ben". 

"Mijn grote voorbeelden zijn Laura Kraut, Beezie Maddie en Mclain Ward. Als jong meisje keek ik al naar hen op televisie en ik had nooit durven dromen dat ik ooit aan zelfde proeven als hen zou deelnemen, laat staan dat ik met hen in een team zou zitten. Ik kijk ook enorm op naar Edwina Tops-Alexander. Ze heeft zo veel talent en gevoel. Als zij een parcours rijdt, ziet alles er altijd goed gecontroleerd uit. De focus die zij heeft tijdens een wedstrijd, is bewonderenswaardig". 

"Een tip voor jonge ruiters? Wees niet de streng voor jezelf. Zeker als je de opstap naar het hogere niveau maakt, is het logisch dat niet altijd alles van de eerste keer lukt. Je neemt het op tegen de beste ruiters van de wereld. Je kan heel veel van hen leren door gewoon al naar hen te kijken en te analyseren wat zij precies doen. Maak van die kans gebruik en laat je nooit uit je lood slaan".


Bron: NF