Jérôme Guery verwelkomt opnieuw twee talenten

Jérôme Guery verwelkomt opnieuw twee talenten

Jérôme Guery zit duidelijk niet stil en is bezig aan een zoektocht naar nieuwe paarden. Ongeveer een maand geleden werd bekend gemaakt dat Marthe Van Gorp haar Time-Breaker s Z (v. Toulon) haar stallen verliet en richting Jérôme Guery trok, nu krijgt de Belgische springruiter daar nog eens twee talenten bij. 

De tienjarige Quality Star Z (v. Quality Time TN) is zijn eerste nieuwe troef. De tienjarige schimmelruin werd door de Belgische amazone Inge Carton al succesvol uitgebracht tot op 4* niveau en behaalde recent nog het podium in de 3* competitie van Arezzo. Als zevenjarige kwam hij bij haar onder het zadel, waar hij uitgroeide van de jonge paarden rubrieken tot een paard voor de Grote Prijzen. 

Daarnaast komt ook Floris TN, eveneens een zoon van Quality Time TN, richting Guery zijn stallen. De dertienjarige hengst werd tot eind vorig jaar gereden door Dominique Hendrickx tot op 5* niveau. Samen behaalden ze in oktober nog het brons op de 5* 1.60m Grote Prijs van St Tropez. Begin dit jaar nam de Italiaanse Alice Lazzarini de teugels van de hengst over, waarop Guery nu de nieuwe ruiter wordt. Begin mei nam Guery Floris TN al mee naar Opglabbeek, waar ze deelnamen in de 3* competitie. 



Bron: Chevalmag