Jasmin Sepällä, Jack Broek en Geert jan Boer winnaars GMB competitie

Jasmin Sepällä, Jack Broek en Geert jan Boer winnaars GMB competitie

De GMB Jongepaardencompetitie kende afgelopen zondag 5 december een bijzonder spannende ontknoping. Traditiegetrouw beten de 6&7 jarigen de spits af. Na een wat stroeve start wisten toch 12 combinaties de 0 te houden in het basisparcours wat een bijzonder spannende barrage opleverde. Geert Jan Boer was hierin gerenommeerde barragespecialisten als Joshua Hutchins en Luk Hill te snel af. Zijn paard Cadillac Z (Carrera VDL x Quasimodo van de Molendreef) kwam geen enkele keer in de buurt van het hout en legde de barrage foutloos af in 31.32. Joshua Hutchins met Jill Donna (Zambesi x Ustinov) deed er meer dan een seconde langer over (0/32,49), op twee honderdste gevolgd door Luke Hill met Kenton VDL (Bubalu VDL x Corland).

Ook bij de 5 jarigen wisten 12 combinaties de barrage te bereiken. Jack Broek was met Loek (Hyperion x Numero Uno) de snelste en mocht zich als winnaar op stellen. Gevolgd door Sander Naber met Liberty VDL (Quickly de Kreisker x Arezzo VDL). Ook in deze rubriek was Joshua Hutchins succesvol. Hij veroverde met Lenk W (For Pleasure x Casall) de derde prijs.

De 4 jarigen werden beoordeeld door Bart van der Maat en Frank Schuttert. Dat het niveau bij de 4 jarigen dit jaar hoog was, vertaalde zich in de punten die er door het duo gegeven werden. De top 5 ontving zowel voor techniek en vermogen als voor het gaan tussen de hindernissen enkel achten of hoger. De beste over twee omlopen was Jasmin Seppälä met Magic Linda Dl. Deze door D.W. Lievestroo gefokte merrie (Ibolensky x Tangelo van de Zuuthoeve) kwam over beide omlopen op een totaalscore van 52,3 (8,5/8,5 – 9/8,8). Met een totaalscore van 51,7 (8,5/9 – 8,6/8,5) volgde Britt Schaper met de zelf gefokte Bokito van de Woestenheide (Brantzua VDL x Dexter R)op de tweede plaats. Jack Broek completeerde het podium met Mistral W (Diamant de Semilly x Grannus). Zijn score was 51.0 (8,6/8,1 – 8,6/8,5)

bron: Persbericht - F © GMB Competitie - Pedigree dankzij equtelex.com