Jarno Van Erp en Wiljan Laarakkers scoren in Kronenberg

Jarno Van Erp en Wiljan Laarakkers scoren in Kronenberg

Afgelopen weekend hield Martin Sterzenbach de lokale springruiters van de winst in de 1.40m hoofdrubriek in Kronenberg. Samen met de 9-jarige Corland-zoon, For Fun sprong Sterzenbach als enige onder de 27 seconden de herkansing rond.

Jarno Van Erp volgde op minder dan een halve seconde in deze hoofdproef. In het zadel van Daddycool Go (Sandro Boy) bleef de Nederlander, landgenoot Maikel van Mierlo met Follow Up (Andiamo) voor.

Het paar werd opgevolgd door Carina Baudach met Nijinsky (Numero Uno) op vier en Dennis Evertse met Jodokus (Harley VDL) op vijf.

Op vrijdag stonden de hoogste hindernissen gebouwd op een hoogte van 1.35m. In deze proef nam Bart Claes een ruime voorsprong op de concurrentie. Samen met Boy-Adrian van Gelderen's Apg Elmira (Numero Uno) sprong Claes naar de winst met net geen vijf seconden voorsprong. Wiljan Laarakkers volgde op de tweede plaats met de KWPN-zoon van Cornet Obolensky, Cornet's Boy. De top drie werd afgewerkt door Gaj Riossa met onder het zadel de 9-jarige Fant Od Fare.

Ook de hoofdwinst op zondag kleurde internationaal. In de 1.25m proef schreef de Duitse amazone Lisa Maria Titel de winst op haar naam. Samen met de Mariachi-merrie, Maharani 57 bleef ze ruim twee seconden voor op Gabryella Dufour met Iester (Jazz de Coquerie). Titel sprong eveneens naar de derde plaats, dan wel met Contessa la Silla (Chiquitin La Silla).

Net buiten het podium volgde Anneke Niels-van Wijngaarden met de KWPN-merrie, Freya (Spartacus) op de vierde plek.