Jan Tops: "De LGCT is volledig uniek in de wereld van het springen voor eigenaren, ruiters, fokkers en personeel"

Jan Tops: "De LGCT is volledig uniek in de wereld van het springen voor eigenaren, ruiters, fokkers en personeel"

De grand finale van de 2023 Global Champions Calendar is officieel van start gegaan. Morgen, op 15 november, zullen de langverwachte GC Praag Play-offs beginnen en elite-atleten uit de wereld van het springen samenbrengen voor de vijfde editie van dit opwindende evenement.


De seizoenslange anticipatie heeft zijn hoogtepunt bereikt nu de ultieme confrontatie begint, met een prijzengeld van meer dan €11 miljoen. De opwinding begint met de GCL Super Cup Quarter Final en belooft een spectaculaire vertoning van vaardigheid en competitie.

Jan Tops, oprichter en president van de Longines Global Champions Tour en GCL-teamserie: "Voor ons als organisatoren en als ruiters is dit het evenement waar iedereen het hele jaar naartoe werkt. Vijf jaar geleden wisten we niet wat we konden verwachten van de Play-offs - het was een geheel nieuw concept, en nu hebben we een product gecreëerd samen met het team hier in Praag dat volledig uniek is in de wereld van het springen voor eigenaren, ruiters, fokkers en personeel. Zelfs na de vier voorgaande jaren kijken we ernaar uit om hier te zijn en uit te kijken naar een ongelooflijk weekend."

Nicola Philippaerts sprak over het succes van zijn team in de GCL Super Cup van 2021, waar ze de hoogste podiumplaats behaalden en reden met de ongelooflijke steun van het Tsjechische publiek. Hij zei: "Om terug te komen naar Praag als ruiter, kijken we het hele jaar uit naar dit evenement, het is sport op het hoogste niveau en de sfeer is heel, heel bijzonder. Met mijn team dit jaar, de Stockholm Hearts, hebben we de beste paarden en ruiters meegebracht. We hebben het geluk rechtstreeks te kwalificeren voor de halve finale van de GCL Super Cup op vrijdag, en natuurlijk streven we naar de finale. Eenmaal in de finale kan van alles gebeuren - alle scores tellen en we gaan heel goed sport zien."



Bron: Persbericht