Jamie Kermond test positief op cocaïne: Olympische Spelen over

Jamie Kermond test positief op cocaïne: Olympische Spelen over

Opschudding tijdens de eerste dag van de Olympische Spelen in team Australië: Jamie Kermond werd uit het team gezet nadat de springruiter positief had getest op een metaboliet van cocaïne.

Ian Chesterman, de chef de mission van Australië voor de Spelen van 2020, bevestigde woensdag dat Kermond's lidmaatschap van het team was beëindigd nadat hij de sport in diskrediet had gebracht.

Equestrian Australia deelde woensdagochtend mee dat een A-test, uitgevoerd door Sport Integrity Australia op 26 juni jl., het positieve resultaat had opgeleverd.

Kermond, drievoudig Australisch kampioen, werd voorlopig geschorst door Equestrian Australia en werd uitgesloten van alle wedstrijden, inclusief de Olympische Spelen.

"Het is waarschijnlijk dat het positieve resultaat het gevolg was van een eenmalig recreatief gebruik van de drug tijdens een sociaal evenement en geen verband hield met mijn paardensport," zei Kermond in een verklaring.

"Ik ben zeer ontdaan en heb veel berouw over wat er is gebeurd en ik aanvaard de volledige verantwoordelijkheid. Het spijt me echt, want ik heb veel mensen teleurgesteld, waaronder mijn familie en teamgenoten.