James Billington en Steven Veldhuis winnen de 1.40m en 1.30m RWC van IJsselmuiden

James Billington en Steven Veldhuis winnen de 1.40m en 1.30m RWC van IJsselmuiden

Deze week staat de tweede Roelofsen Horse Truck Winter Classic op de agenda, ditmaal in Ijsselmuiden. Deze ochtend wisten Steven Veldhuis en James Billington alvast een proef op naam te schrijven.

In de 1.40m rubriek snelde Billington naar de eindzege met Golden Boy (Cardento). Het duo was ruim één seconde sneller dan  Jake Hunter met Jarcobond (Vagabond) onder het zadel. De 11-jarige ruin werd voordien uitgebracht door Stephanie De Corte en Damien Haelterman. Ook eigenaresse Christine McCrea zat in het zadel. Het podium was internationaal met de Ier Conor Drain op de derde plaats. De Ier plaatste zich met Shanroe Barney (Dallas VDL).

Voor eigen publiek sprong Pim Mulder met twee paarden in de top zes. Met Memphis Z (Mylord Carthago) werd de ruiter vierde en met Hazelhorst (v.Cardento) pakte Mulder een zesde prijs.

Steven Veldhuis scoort

In de 1.30m rubriek wist Steven Veldhuis de eindzege op naam te schrijven. De man uit Haaksbergen was met Iregina de snelste in de 1.30 twee-fasen proef. Een tijd van 24.66 was genoeg om er met de winst vandoor te gaan.

Jan Diepman zat Veldhuis op de hielen. Met Honnarissa (Inshallah de Muze) finishte de ruiter in 25.24 en mocht als tweede opstellen. Frank Buitenhuis was goed voor een derde plaats met Ivory (Nabab de Reve)

F. © DS.Equi Photography