Jack Ansems stuurt Fliere Fluiter naar top 5 in hoofdrubriek Canteleu

Jack Ansems stuurt Fliere Fluiter naar top 5 in hoofdrubriek Canteleu

Tijdens het CSI3* concours in het Franse Canteleux stonden alle ruiters op scherp bij de start van de 1.45m hoofdrubriek van die dag. Uiteindelijk stuurde Française Charlotte Spaas Levallois de bruine merrie Dream De Beaufour (Diamant de Semilly) voor thuispubliek naar de overwinning. De beste Nederlandse prestatie werd neergezet door Jack Ansems en de 12-jarige KWPN merrie Fliere Fluiter (VDL Zirocco Blue).

De Franse ruiters domineerden de 1.45m hoofdrubriek in Canteleu, en besloegen de volledige top vier. Winst was voor Charlotte Spaas Levallois die de 9-jarige Selle Français merrie als enige het parcours foutloos onder de 70 seconden wist rond te sturen. Zilver ging naar Alix Ragot en Coldplay EJ (Zilverstar T), die net 7 honderdsten sneller finishte dan landgenote Maelle Martin in het zadel van Epsy Mouche (Quintus d'99). 

Net buiten de top drie kaapte Youri Trotereau voor Frankrijk ook de vierde plaats weg op de rug van Carina Eda (Conthargos). Jack Ansems en Fliere Fluiter legden een ijzersterke ronde af tussen het Franse geweld, en mochten zich met een tijd die slechts 36 honderdsten trager was bekronen met een vijfde plaats.

Volledige uitslag