Jack Ansems springt naar leiding klassement NK

Jack Ansems springt naar leiding klassement NK

In Deurne reden de senioren vandaag de tweede omloop van het Nederlands kampioenschap springen. Gerben Morsink snelde naar de winst in deze tweede omloop met de 9-jarige Carsey Z.

De winnaars van gisteren, Jur Vrieling en de 10-jarige SF-ruin, Chabada de l'Esques hadden tegenslag vandaag waardoor de ruiter zwaar terugvalt in het klassement. Vandaag volgde Jack Ansems met zijn vertrouwde Fliere Fluiter (Zirocco Blue VDL) op de tweede plaats. Na zijn top prestatie op de eerste dag spring Ansems zo naar de leiding van het klassement. 

In de tweede omloop volgde Willem Greve met Highway TN (Eldorado vd zeshoek) op de tweede plaats. Greve, die eerder nog te gast was in Jump-Off bleef vandaag voor op voormalig Nederlands kampioen, Leopold van Asten met VDL Groep Elegant Hero Z (Echo van 't Spieveld) en Jur Vrieling met Long John Silver 3 (Lasino).

Jack Ansems springt naar de leiding

Ansems neemt na zijn koppositie vandaag en gisteren de leiding in het klassement met 0.28 punten. Voorlopig volgt Marc Houtzager met Holey Moley (Verdi TN) voor Leopold van Asten met VDL Groep Elegant Hero Z.


Uitslag 2e ronde
Tussenstand

F. © AC Pantel