Ivo Biessen is Nederlandse sterkhouder in Pro Tour Kronenberg

Ivo Biessen is Nederlandse sterkhouder in Pro Tour Kronenberg

De 1.40/1.45m Grote Prijs van de Pro Tour in Kronenberg kende een internationaal podium. Ivo Biessen sprong als beste Nederlander op het podium. De eindzege kwam op naam van Bruno Martins Costa (CAN) met de 10-jarige, Sin Cindy (Casilius).

De merrie werd eerder nog uitgebracht door Marlon Modolo Zanotelli. Samen met Costa bleek het duo net geen drie seconden voor op Ivan Dalton (IRL) met onder het zadel Plaisire d'Api (For Pleasure). Voor eigen publiek vervolledigde Ivo Biessen de top drie met onder het zadel de 12-jarige Cendrillion du Ruisseau (Calvaro Z).

Net buiten het podium volgde Markus Brose (GER) met de KWPN-ruin, Kolomus (Cosun). Traagst foutloze bleek Berron Charles met No Merci (Nabab de Rêve).

In de 1.30m/1.40m rubriek rechtstreeks op tijd hield Anneke Niels-van Wijngaarden de concurrentie achter zich. Samen met de dochter van Spartacus, Freya verwees de Nederlandse, Kessy van Berlo met Erma (Larino) naar de tweede plek. Bink Driessen volgde met Starbucks Z (Starpower) op de derde plek.