Ivan Dalton sprokkelt rankingpunten in Waregem

Ivan Dalton sprokkelt rankingpunten in Waregem

In Waregem werd zonet de Prijs Merit Capital gesprongen. Dit was een 1m45 rubriek met aparte barrage. Ruiters konden punten voor de Longines ranking verzamelen. De Ier Ivan Dalton moest als eerste de ring in en slaagde er met Lord BI (v. Baloubet du Rouet) meteen in om een erg snelle ronde neer te zetten. Het duo klokte af in 31,83 seconden. Geen enkele andere combinatie slaagde erin om deze tijd nog scherper te stellen. Dalton ging dus zo met de overwinning naar huis. 

De tweede plaats was voor Francisco Pasquel. De Mexicaanse ruiter sprong een foutloze ronde in 32,15 seconden maar schoot dus net tekort om Dalton van de troon te stoten. Hij en zijn Coronado (v. Cassini II) moesten zo vrede nemen met de tweede plaats. Elisa Strubbe was de beste Belg op de derde plaats. Zij sprong met Scato van de Molenbrug Z (v. Scendix) een foutloze barrage in 32,69 seconden. 

De rest van de top vijf kleurde volledig Brits. Matthew Sampson eindigde op de vierde plaats met Geneve R (v. Eldorado vd Zeshoek). Ashlee Harrison en Charity 41 (v. Clearway) eindigde op vijf.

Klik hier voor de resultaten